جدیدترین خبرهای استخدامی

بهترین روش مطالعه در آزمون استخدامی ؟ و چطور در ازمون استخدامی قبول بشم ؟

بهترین روش مطالعه برای ازمون های استخدامی

- خیلی سر درگم هستم - برای آزمون های استخدامی چطور باید درس بخونم واقعا ؟ - چند ساعت در روز مطالعه داشته باشم تا استخدامی قبول بشم ؟ - توی زمان های کم چطور درس بخونم تا در استخدامی قبول شم ؟ - درس ها را چطور حفظ کنم ؟ در آزمون استخدامی چطور تست بزنم؟ - بهترین روش مطالعه برای استخدامی چیه ؟

شاید 10 روز دیگه آزمون دارید ؟ یا یک ماه دیگه ؟ یا شاید بخواید از الان برای آزمون سال آینده آماده بشید ؟ اگر واقعاً می‌خواهید بهترین نسخه‌ی خودتان را به نمایش بگذارید، با من همراه باشید، در این مقاله، بهترین روش‌های مطالعه برای آزمون‌های استخدامی را برای شما آماده کرده‌ام. با دقت این مقاله را مطالعه کنید و بهترین نتیجه را برای خود به دست آورید. هیچ وقت فرصت زندگی‌تان را از دست ندهید، شروع کنید و بهترین خودتان را به ارمغان بیاورید. (حتی اگر 3 روز تا آزمون فرصت دارید بازهم فرصت قبولی وجود دارد)

من رضا حجازی (مشاور و برنامه ریز تحصیلی برای استخدامی) هستم، در این مقاله قصد دارم قدم به قدم شما را در مطالعه برای آزمون های استخدامی همراهی کنم، چه بخوانید و از کجا شروع کنید تا شما هم جز افراد قبول شده در استخدامی باشید

نکته اول : برای استخدامی مطالعه کردن در مقایسه با کنکور درس خواندن خیلی متفاوت است، نحوه تست زنی ، انتخاب نوع منابع درسی و همچنین نوع درس خواندن برای استخدامی، کاملا با کنکور متفاوت است، پس تمام تجربیاتی را که در کنکور یک زمان کسب کرده اید را برای آزمون های استخدامی به اجرا نگذارید چون مسیر را اشتباه خواهید رفت و شاید فقط استرس را به خودتان داده باشید، در ادامه خط به خط به شما آموزش خواهیم داد که چطور برای آزمون استخدامی مطالعه کنیم ؟

نکته دوم: در هر آزمون استخدامی، فرصتی است تا خودتان را بهتر بشناسید و باید برای دستیابی به آرزوهایتان کمی تلاش کنید، سعی کنید با اعتماد به نفس، انگیزه و با تمرکز کامل برای آزمون های استخدامی آماده شوید و بهترین خودتان را به نمایش بگذارید (مطمئن باشید که سخت نیست، به خودتان اعتماد کنید)، من سال هاست که در کنار دوستان زیادی هستم که توانسته اند در آزمون های استخدامی قبول شوند، در صورتی که یک زمان قبولی در این آزمونها برایشان رویا بود، ولی واقعا با کمی برنامه داشتن توانستند موفق شوند، پس شما هم می توانید، باز هم تاکید می کنم همین اول کار باید به توانایی هایتان باورداشته باشید.

نکته سوم: همین الان و در همین اول کار این جملات را در ذهن و کلامتان حذف کنید، بعد شروع به خواندن این مقاله کنید، باشه : "من نمی تونم" و "وقت ندارم" و "سخته" و "اذیت میشم" و "بچه دارم نمیزاره درس بخونم" و "...... ، همین الان همه اون حرفه ها رو بنداز دور، ببینید هیچ وقت شرایط درست نمیشه دوست عزیز، هرچه سن شما بیشتر بشه، مسئولیت های شما بیشتر و زمان کمتری دارید، پس این تویی که باید توی این شرایط رشد کنی. متوجه شدید ؟
خوب، بسیار عالی، بیایید باهم اولین تمرین ساده خودمان (برای قبولی در آزمون استخدامی) را انجام دهیم، آماده اید ؟

اولین تمرین ساده ما در این مرحله و یا هر زمان که خسته و ناامید شدید در حین مطالعه برای استخدامی، میخواهم چشم هایتان را ببندید و حداقل 15 بار این جمله را برای خودتان در درون فریاد بزنید : "خدا راه رو برام آسون می کنه" و "استخدامی خوندن آسونه" و "خدا درسها رو برام آسون میکنه" شاید الان کمی خنده تون بگیره و یا شاید فکر کنید ما هم می خواهیم با همین حرف ها و بدون تلاش در آزمون استخدامی قبول شوید، واقعا اینطور نیست، شما هر وقت نا امید و خسته شدید در مسیر مطالعه برای استخدامی، هر روز این جملات را به خودتان بگویید، نتیجه ش با من، باشه ؟

پس تا آخر این مقاله را با حوصله بخوانید، چون شما این مقاله را اتفاقی نمی خوانید، شاید اوضاع کنونی تان کمی از هم پاشیده، اما در پس این اوضاع یک نظم الهی وجود دارد که در حال آماده سازی شرایط بهتر برای شماست، مطمئن باشید همان نیرویی که تا اینجا شما را راهنمایی کرده، در پی شگفت زده کردن شما و روی روال افتادن کارهای شما خواهد بود ، پس حضور شما اینجا اتفاقی نیست.

بسیار عالی، خوب در ادامه ما 6 قدم طلایی برای قبولی در آزمون استخدامی را به شما آموزش خواهیم داد، با اجرای این 6 قدم، نسبت به سالهای قبل، شما شخص دیگری خواهید شد، پس در ادامه با ما همراه باشید برای دانستن راز قبولی در آزمون های استخدامی (6 تکنیک طلایی مطالعه و قبولی در استخدامی).

مشاوره و برنامه ریزی ویژه استخدامی با رضا حجازی

چه بخوانید ؟ چند صفحه بخوانید؟ چطور مرور کنید ؟ و از کجا شروع کنید با توجه به برنامه کاری تان (برنامه تحصیلی ویژه خودتان حتی اگر 2 هفته زمان دارید)

فهرست مطالب

قدم اول باورهای شما مساوی

قبولی تضمینی در آزمون های استخدامی

قبولی تضمینی در استخدامی

اینجا قدم اول شماست : به شما می گوییم


یکی از مهمترین و باز هم تاکید می کنم مهمترین قدم ها در قبولی آزمون های استخدامی این است که اول باید باور های خودتان را اصلاح کنید.

مثلا، تا زمانی که شما فکر می کنید آزمون استخدامی پارتی بازی هست و همه سهمیه ها برای خانواده شهدا و ایثارگر است، پس وقتی که مشغول مطالعه برای استخدامی هستید آیا امیدی هست که قبول شوید ؟ با این نوع طرز فکر!
با این دیدگاه اصلا نمی توانید نه درس بخوانید و نه حتی قبول شوید، این دیدگاه انگیزه شما را در حین درس خواندن برای آزمون استخدامی کاملا ضعیف می کند و در نیمه راه کامل درس خواندن را رها می کنید.

تا حالا دقت کردین که چه کسانی حرف از پارتی بازی و سهمیه و ... می زنند؟؟ من بیش از 10 ساله که مشاور و برنامه ریزی تحصیلی برای آزمون های استخدامی هستم به شما می گویم که دیگر ضربه این نوع حرفها را نخورید.


دسته اول افرادی هستند که تا این لحظه هیچی درسی نخوندن برای استخدامی و فقط از روی وجدان ناآرام برای آزمون های استخدامی مثل آموزش پروش و ... ثبت نام کرده و سر جلسه فقط خوابیدند، این دسته افراد خیلی با اعتماد به نفس از سر جلسه خارج شده میگن :

"بابا استخدامی همش پارتی بازیه، من خیلی خوندن ولی قبول نشدم"

خوب می بینید همین حرف الکی توی ذهن تمام اطرافیان او تاثیر و ذهنیت بدی میگذاره، پس زرنگ باشید و گوش به این حرفه ها ندین.

دسته دوم کسایی هستند که مشغله کاری زیادی دارند حالا یا خانم خانه دار با دو تا بچه هستند یا کارمند و یا شغل آزاد که صبح تا عصر سر کار هستند و فقط شاید شبها روزی 2 ساعت فرصت مطالعه برای آزمونهای استخدامی را داشته باشند.

این افراد چطور باید برای استخدامی درس بخوانند تا قبول شوند راه کار دارد که در جلسات مشاوره استخدامی مان برنامه انحصاری میدهیم بهشون ولی مشکل اینجاست که همین دسته از شرکت کننده ها فقط یک کتاب تست می خوانند و بعد به سر جلسه آزمون استخدامی می روند و شاید 3 تا سوال هم جواب میدنند، بعد که بر می گردنند خانه و نتایج را نگاه می کنند که قبول نشده اند سریع میگن، "بابا من خیلی تلاش کردم ولی بخدا پارتی بازیه" ، به همین راحتی ، جالب اینجاست که اطرافیان آنها هم باور می کنند، که این خیلی خطرناک است چون با قطعیت نظر می دهند.

دسته سوم و اما وای وای از این افراد، این دسته جز افرادی هستند که خودشان واقعا برای قبولی در آزمونهای استخدامی تلاش می کنند و حتی مشاوره استخدامی و کتب و منابع خوبی هم تهیه می کنند و اکثرا ساعت مطالعه خوبی هم دارند ولی خوب یک جای کار می لنگه

این افراد همیشه قبل از آزمون استخدامی جو سنگینی را برای رقبای خود و اطرافیان خودشان درست می کنند، مثلا می گویند : "بابا استخدامی همه پارتی بازیه، پس چرا بشینیم بخونیم خودمون رو خسته کنیم که چی بشه ما سهمیه ایثارگری نداریم" ، همین شخصی که این حرف رو میزنه خودش الان کامل داره با برنامه ریزی برای قبولی در استخدامی جلو میره.

ببینید شما باید زرنگ باشید و اصلا و ابدا به این حرفها و شایعات اصلا گوش ندهید، چون واقعا می گیم برای چیزی تلاش بکنید حتما اتفاق می افته، حالا با هم بررسی کنیم که این سهمیه ایثارگری 25% یا 5% تاثیری در نتایج آزمون دارد یا خیر ؟ با من همراه باشید.


توجه داشته باشید این سهمیه ها همیشه جدا مشخص شده و هیچ شخص سهمیه داری نمی تواند در سهمیه آزاد شرکت کند، حتی سهمیه دسته معلولین هم در استخدامی جدا از سهمیه آزاد و دیگر سهمیه ها هست.

یعنی اگر یک نفر که مثلا سهمیه 5% یا 25% دارد و این شخص برای دسته آزاد در استخدامی شرکت کند، آزمون کتبی آن به صورت عادی برای او بررسی خواهد شد، به این صورت نیست که مثلا چون سهمیه دارد، این سهمیه هم برای او در بخش آزاد حساب شود، خیر اینطور نیست.

مثلا به عکس زیر که یک نمونه از دفترچه استخدامی آموزش پرورش است دقت کنید : دفترچه آزمون استخدامی آموزش پرورش سال 1402

در تصویر بالا، 4 بخش سهمیه در استخدامی در نظر گرفته شده است، دسته اول سهمیه آزاد، دسته دوم سهمیه ایثارگر 25%، دسته سوم سهمیه ایثارگر 5% و دسته چهارم سهمیه معلولین.

که هر شخصی با توجه به شرایط در دسته مورد نظر خودش شرکت می کند و این نیست که اگر شخصی در سهمیه آزاد استخدامی شرکت کند و دارای 25% سهمیه باشد، اولیت با اوست، خیر چنین نیست، در مرحله آزمون کتبی همه یکسان در نظر گرفته می شوند حتی اگر سهمیه آزاد شرکت کرده باشند، لینک زیر یک راهنمای کامل برای شماست که متوجه شوید سهمیه چه تاثیری بر آزمون استخدامی دارد.

راهنمای کامل تاثیر سهمیه در آزمون استخدامی

قدم دوم هدف گیری

برای قبولی در آزمون استخدامی

نحوه مطالعه برای استخدامی

اینجا قدم دوم شماست : به شما می گوییم


واقعا هدفت چیه ؟؟؟، ببینید یکی از مشکلاتی که اکثر دوستان در جلسات مشاوره با من مطرح می کنند این است که می گویند: "من دوسال پیش برای استخدامی خواندم، قبول نشدم و رفتم سر یک کار دیگه و ... ولی الان می خوام دوباره شروع کنم".

همین اول از شما خواهش میکنم اگر واقعا مجبور به کار کردن در شرکت های خصوصی و کارهای متفرقه نیستید، حدالامکان از انجام این نوع کارها جلوگیری کنید چون فقط وقت خودتان را تلف می کنید.

مثلا فرض کنید شما تصمیم گرفته اید که برای آزمون استخدامی مطالعه کنید ، که این وسط یکی از اقوام به شما پیشنهاد کار در دفتر یا شرکت او را می دهد و خیلی با غرور می گوید بیا پیش من کار کن ماهی 6 میلیون به شما حقوق می دم.

شما در مقابل این پیشنهاد چه عکس العملی دارید؟ همون لحظه فکر میکنید بابا کی استخدامی قبول میشه و سریع روز بعد میرید سرکار، ولی خوب ای دل غافل که کار کردن برای دیگران و شرکت های خصوصی نا معتبر، زیاد آن امنیت شغلی را برایتان ندارد، اولا که هر سه ماه یک بار ممکن است به شما حقوق بدهند و اندازه 10 نفر از شماو تخصصتان کار می گیرند، و شما بعد از چند سال متوجه می شوید ای کاش از همون اول استخدامی درس می خواندم. هدفتان فقط روی مطالعه برای استخدامی باشد

الان چند سال از درس شما گذشته، همه مطالب رو فرامش کردید و دچار یک کار آزاد بد قلق هم شده اید، پس تا جایی که می توانید اگر نیاز ندارید فقط برای استخدامی درس بخوانید، اگر هم واقعا واجب بود که سر کار را باید داشته باشید، هیچ ایرادی ندارد، شما می توانید به کار و زندگی و در کنار اینها هم به مطالعه برای استخدامی تان هم برسید.

پس قدرت نه گفتن داشته باشید و با جدیت تمام، بهترین روش مطالعه برای آزمون های استخدامی را پیش بگیرید و حرکت کنید روبه جلو.

مشاوره و برنامه ریزی ویژه استخدامی با رضا حجازی
چه بخوانید ؟ چند صفحه بخوانید؟ چطور مرور کنید ؟ و از کجا شروع کنید با توجه به برنامه کاری تان (برنامه تحصیلی ویژه خودتان حتی اگر 2 هفته زمان دارید)

کدام اداره را شرکت کنم ؟ ببینید، شما باید از اخبار آزمون های استخدامی پیش رو (امسال و سال آینده) مطلع باشید، یعنی قبل از اینکه شروع به مطالعه منابع برای آزمون های استخدامی کنید، از همین الان برای خودتان مشخص کنید که می خواهید برای کدام استخدامی شرکت کنید ؟

مثلا فرض کنید رشته شما حسابداری است خوب اگر شما صرفا فقط صبر کنید اول دفترچه بیاید و بعد خودتان را آماده کنید برای استخدامی، مسلما وقت کمتری خواهید داشت (هر چندبا برنامه ریزی خوب می توانید خودتان را برسانید به آزمون در زمان کم) ، ولی خوب بهتر است همیشه قبل ازاینکه دفترچه ای منتشر شود شما اقدام به مطالعه دروس استخدامی کرده باشید.

پس کسی که می خواهد برای استخدامی مطالعه داشته باشد، باید از همین الان تمامی اخبار استخدامی را دنبال کرده و بداند که احتمالا در 5 ماه آینده چه آزمون استخدامی برگزار خواهد شد یا اینکه در 1 ماه آینده چه آزمونی قرار است اجرا شود.

برای مطلع شدن از آزمون های استخدامی دولتی پیش رو کافیست که از این لینک استفاده کنید : اخبار استخدام دولتی جدید و یا اینکه صفحهات خبری ما را در کلیه شبکه های اجتماعی با نام (JobPluse@) دنبال کنید. و یا اینکه می توانید از مشاور استخدامی خودتان نیز سوال بفرمایید که شما از الان برای چه آزمونی خودتان را آماده کنید که احتمال قبولی بیشتری را دارد.

پس در نتیجه : در قدم دوم شما به سمت قبولی در آزمون های استخدامی، ما یاد گرفتیم، فقط روی استخدامی تمرکز داشته باشیم، حدالامکان جایی مشغول به کار نشویم تا بعدها دوباره پشیمان نشویم، خبرهای استخدامی را دنبال کنیم تا بدانیم از الان برای چه ارگان هایی آماده باشیم، اگر هم مجبور بودیم سرکار برویم یا کارهای خانه و بچه داری و... داشته باشیم در ادامه راه کار مطالعه برای آزمون های استخدامی در زمان کم را برایتان شرح خواهم داد، با من همراه باشید.

بهترین رشته و مدرک دانشگاهی برای ازمون استخدامی

قدم سوم دروس عمومی و تخصصی

مهمترین منابع مطالعاتی در آزمون های استخدامی

بهترین منابع مطالعاتی برای آزمون های استخدامی

اینجا قدم سوم شماست : به شما می گوییم


برای آزمونهای استخدامی از چه منابعی باید استفاده کنیم ؟ اگر در اینترنت و گروه های شبکه های اجتماعی چرخی بزنید، با حجم زیادی از پیشنهادها و منابع مطالعاتی از افراد مختلف روبه رو خواهید شد، فردی که قبلا در استخدامی قبول شده یک نوع پیشنهاد را به شما می‌دهد و شخصی دیگر که ممکن است دو یا سه سال است پشت آزمون استخدامی مانده هم یک نوع پیشنهاد جدا رو برایتان دارند، استاد های دانشگاه های تان یک نظر جدا می دهند و شاید پسرخاله تان نیز چون از شما بزرگتر است یک پیشنهاد ویژه دیگری برای قبولی در استخدامی برای شما داشته باشد.

نکته مهم : شاید بیشتر روی تجربیات سایر کسانی که قبلا قبول شده اند تکیه کنید، ولی دوست عزیز من به شما بگویم که شرایط هر سال استخدامی تقریبا با سالهای بعد آن متفاوت بوده، مثلا همین سال 1402، عملا دروس استخدامی آموزش پرورش کامل تغییر کردنند و همچنین درس ریاضی به صورت غیر رسمی از دروس عمومی اکثر آزمونهای استخدامی حذف شدند، حالا شما هی تجربیات بقیه را بخوانید.

انتخاب نوع منابع بستگی به شهر و تعداد نفرات پذیرش و سطح مطالعاتی فعلی شما دارد، پس هر توصیه ای که در اینترنت می شود برای شما مناسب نیست چون آن شخص توصیه کننده شرایط خاص خودش را دارد و شما شرایط خودتان.

یک مثال خوب : مثلا کسی که رشته کامپیوتر خوانده در شیراز زندگی می کند و متاهل است با کسی که در چهارمحال بختیاری ساکن است و مجرد و بخواهد برای دبیری آموزش پروش شرکت کنند، شما برای درس "پایگاه داده" چه پیشنهادی برای او دارید ؟ ، وقتی این دو نفر یه شبکه های اجتماعی رجوع می کنند با موج عظیمی از منابع روبه رو می شوند و مثلا به تجربه یکی از قبول شدگان در آزمونهای استخدامی قبلی گفته شده، "برای درس پایگاه داده کتاب آقای مقسمی را بخوانید من تونستم 70% بزنم !" ، خوب حالا بیا درستش کن، به همین راحتی یک ضربه اساسی در آن درس برای شما وارد شد که خودتان هم اصلا خبر ندارید.

مشاوره و برنامه ریزی ویژه استخدامی با رضا حجازی
چه بخوانید ؟ چند صفحه بخوانید؟ چطور مرور کنید ؟ و از کجا شروع کنید با توجه به برنامه کاری تان (برنامه تحصیلی ویژه خودتان حتی اگر 2 هفته زمان دارید)

حالا من چکار کنم ؟؟؟ ببینید کسی که قبلا در استخدامی قبول شده و حالا کتاب های خودش را یه شما پیشنهاد میدهد، به نظر ایده خوبی است ولی خوب دوست عزیز شرایط شما با شرایط ایشون فرق می‌کند، مثلا یکی از قبول شدگان به شما می گوید "ریاضی عمومی پارسه رو بخونید! "، حالا شمایی که تا حالا از زمان دبیرستان ریاضی‌تان خوب نبوده، ریاضی عمومی پارسه رو خریداری می کنید و مشغول به خوندن می‌شوید، به این امید که می توانید با این روش در استخدامی قبول شوید، در صورتی که بزرگترین ضربه را به خودتان زده اید.


منابع دروس عمومی در آزمونهای استخدامی

دروس عمومی آزمون های استخدامی سال 1402 : دروس عمومی از سال 1402 تقریبا به دو بخش تبدیل شد، منظور این است که برای استخدامی آموزش پرورش دروس عمومی جدا و برای دستگاه های اجرایی یک سری دروس عمومی دیگر ارائه شد، با ید بگویم به شما که سال 1402 تحول بزرگی در منابع و دروس عمومی استخدامی به وجود آمد، که باهم بررسی می کنیم.

دروس عمومی سال 88 الی 1401 : دروس عمومی استخدامی در این سالها در اکثر ادارت دولتی و آزمونهای استخدامی یکسان بود، مثلا : دروس عمومی شامل 7 درس : (1-ریاضی و آمار، 2-زبان انگلیسی، 3-ادبیات فارسی، 4-معارف اسلامی، 5-اطلاعات عمومی، 6-کامپیوتر (ICDL)، 7-هوش و استعداد تحصیلی) بود، البته اثر بانکها بعضی از این دروس عمومی را کم و زیاد می کردند، مثلا برای استخدامی وزارت نفت، درس معارف حذف شده بود، یا برای استخدامی شهرداری فقط زبان انگلیسی و هوش و کامپیوتر سوال می آمد (آنهم بازم می گویم در بعضی از استخدامی ها و سالها)

خوب منابع چه بودنند؟؟ : باز هم تاکید می کنم برای انتخاب منابع هر کسی باید با توجه شرایط و پیشینه تحصیلی خودش نوع جزوه و کتاب را انتخاب کند، ولی اکثرا برای تهییه منابع دروس عمومی استخدامی از کتاب های دوران دبیرستان بیشترین استفاده را می کنند، مثلا برای خواندن درس ادبیات می توانید از یک کتاب کنکور مثل گاج استفاده کنید و برای درس معارف اسلامی هم می توانید از کتاب های دین و زندگی دبیرستان استفاده کنید.

سال 1402 به بعد تغییراتی در منابع به وجود آمد، مثلا سال 1402 هیچکدام از ارگان های برگزار کننده آزمون استخدامی، از درس ریاضی هیچ سوالی ندادنند، مثلا استخدامی بانک ملی، ریاضی نداشت و یااستخدامی وزارت نفت هم، ریاضی را ارائه ندادنند، و در استخدامی دهمین آزمون جامع فراگیر دستگاه های اجرایی هم ریاضی را برداشته بودنند و در عوض آن، درس حقوق اداری و استخدامی را به این آزمون اضافه کرده بودنند. حالا تکلیف هم تقریبا برای دروس عمومی وزارت بهداشت مشخص است، که انتظار می رود که برای استخدامی وزارت بهداشت نیز شاید درس ریاضی حذف کنند و دروس عمومی آن مانند سال های قبل نباشد.


برای درس اطلاعات عمومی می توانید از کانال تلگرامی ما به صورت رایگان استفاده کنید این کانال به گونه ای طراحی شده که ،در زمان کم شاید 3 روز بتوانید 30% اطلاعات عمومی را پاسخ دهید، معمولا سوالات اطلاعات عمومی از بخش قانون اساسی و جغرافیای استانها و دانش علوم و سیاسی است، که ما تمامی موارد را پوشش داده ایم.

حل نمونه سوالات اطلاعات عمومی در آزمون های استخدامی سال های گذشته هم می تواند برای شما راه کار خوبی باشد، چون این درس از حجم اطلاعات بالایی برخوردار است و کتاب های خلاصه زیاد کار ساز نیستند، پس می توانید از نمونه سوالات آزمون های استخدامی گذشته استفاده کنید، برای وقتی که در دقیقه های 90 هستید و دیگر زمان آنچنانی برای مطالعه دروس استخدامی را ندارید.

برای عضویت رایگان در کانال تلگرام اطلاعات عمومی کلیک کنید


منبع سوالات کامپیوتر معمولا طبق سرفصل های سازمان فنی و حرفه ای اعلام و سوال می آید، مثلا کتابی به اسم ( کاربر ICDL2016 با ویندوز 10 ) نویسنده سید علی موسوی و مجید سبزعلی گل ، یک منبع کامل برای درس کامپیوتر در آزمونهای استخدامی می باشد، ولی خوب این دو کتاب خیلی پر حجم هستند نزدیک به 800 صحفه، که برای شخصی که زمان کمی تا روز آزمون استخدامی دارد واقعا غیر ممکن است خواندن چنین منبعی.

ما برای درس کامپیوتر یک پیشنهاد ویژه برای شما داریم، که می توانید در کمتر از 15 دقیقه در روز بیشتر 80% سوالات کامپیوتر را پاسخ دهید ، و زمان اصلی خودتان را به دروس دیگر اختصاصی دهید، و دیگر نگران درس کامپیوتر نباشید.

البته این نکته را باید به شما بگویم که سوالات کامپیوتر استخدامی از سال 1401 و 1402 با تغییرات ساختاری زیادی مواجه شده و دیگر فقط خواندن نمونه سوال کامپیوتر فنی و حرفه ای کار ساز نیست، الان در آزمونهای استخدامی معمولا سوالات کامپیوتر را به گونه ای طرح می کنند که تجربه محور باشد که این نوع سوالات هم در هیچ نوع کتاب کامپیوتری ذکر نشده است.

مثلا در استخدامی دهمین آزمون جامع فراگیر دستگاه های اجرایی که در 12 خرداد 1402 برگزار شد، برای درس کامپیوتر یک سوال از ویندوز 11 داده بودنند، در صورتی که استاندارد فعلی درس کامپیوتر در فنی و حرفه ای ویندوز 10 می باشد، پس از خواندن سوالات قدیمی جدا خودداری کنید ، چون این سوالات فقط زمان تان را هدر می دهد.

بهترین منبع برای درس کامپیوتر در آزمون های استخدامی می توانید از کانال تلگرامی ما استفاده کنید، که یک نمونه از این کانال برای شما رایگان در دسترس قرار می دهیم تا خودتان نوع تدریس و نوع سوالات استخدامی را بررسی کنید و به قدرت این مجموعه آموزشی کامپیوتر ما پی ببرید، که اگر تمایل به شرکت در کانال اصلی را داشتید می توانید پیام بدهید. (فقط با روزی 15 دقیقه کامپیوتر رو بالای 80% بزن)

جهت دیدن نمونه آموزش کامپیوتر (کلیک کنید)

درس کامپیوتر برای استخدامی آموزش پروش : درس کامپیوتر برای استخدامی آموزش و پرورش از سال 1402 در سوالات کتبی آن حذف شده و فقط در مصاحبه آزمونهای استخدامی از درس کامپیوتر استفاده می شود، کامپیوتر همچنان در آزمون های استخدامی دستگاه های اجرایی و علوم پزشکی ها و شرکت نفت و ... جایگاه ویژه ای دارد، طوری که امسال در استخدامی وزارت نفت درس کامپیوتر ضریب 2 بود. (پس کامپیوتر برای همه جا مهم است، هوشیار باشید که الکی این درس را حذف نکنید.)


معمولا درس هوش، با اون هوش و زکاوتی که خودتان را محک می زنید فرق می کنید، سوالات هوش همگی قلق درسی دارند و باید نکته های آن را یاد بگیرید تا بتوانید بالای 50% پاسخ دهید، ولی اگر فقط نمونه سوال هوش را بخوانید و خودتان هم هیچ پیش زمینه ای نداشته باشید، نهایت می توانید تا 30% پاسخگو باشید.

بهترین منبع برای درس هوش در آزمونهای استخدامی : می توانید از کتاب هوش دکتر مسیح خواه استفاده کنید ولی خوب باز هم تاکید می کنم هر کس باید با توجه به شرایط خودش تصمیم بگیرد که الان چه کتابی برای او مناسب است و چه بخواند، برای این کار می توانید از یک مشاور استخدامی کمک بگیرید.

مشاوره و برنامه ریزی ویژه استخدامی با رضا حجازی
چه بخوانید ؟ چند صفحه بخوانید؟ چطور مرور کنید ؟ و از کجا شروع کنید با توجه به برنامه کاری تان (برنامه تحصیلی ویژه خودتان حتی اگر 2 هفته زمان دارید)

سال 1402 برای آزمون های استخدامی مخصوصا آموزش پرورش سال تحول بود، هم از نحوه پذیرش داوطلب تا منابع و سوالات استخدامی آزمون کتبی این وزارت خانه همه چیز تغییر کرد، منابع عمومی آزمون استخدامی آموزش پرورش شامل :
1-تاریخ و فرهنگ تمدن : نویسنده استاد مطهری | 2-تعلیم و تربیت اسلامی : کتاب مبانی نظری اسلامی | 3- اندیشه های اسلامی : نویسنده آیت الله خامنه ای | 4- دانش سیاسی و اجتماعی | 5- هوش و استعداد تحصیلی

به همراه این منابع، یک سری منابع دیگر از جمله دروس اختصاصی و دروس تخصصی آموزش پرورش هم وجود دارد که جلو تر توضیح خواهیم داد.


ببنید بعضی از دوستان که من در جلسات مشاوره در خدمتشون بودیم هستند که هیچ بهایی به دروس عمومی در آزمونهای استخدامی نمی دهند، و دقیقا مثل کنکور و فقط سوالات تخصصی را پاسخ می دهند و دیگر هیچ وقتی را برای دروس عمومی در برنامه درسی شان نمی گذارند، این یعنی فاجعه

ببینید طبق قانون جدید برای محاصبه ضرایب دروس عمومی و تخصصی در آزمون های استخدامی، شرط قبولی در آزمون استخدامی و بررسی سوالات تخصصی شما این است که حتما باید دروس عمومی را به حد نصاب رسانده باشید، بعد سوالات تخصصی شما را بررسی می کنند، متوجه شدید چه شد ؟؟؟

کسی که در جلسه آزمون استخدامی فقط به سوالات تخصصی پاسخ داده و دروس عمومی را کلا بیخیال شده، هیچ امتیازی برای او لحاظ نمی شود، یکی از قوانین برای قبولی در ازمون های استخدامی این است که، داوطلب باید 40% میانگین سه نفر اول قبول شده در استخدامی شهر خودش را دریافت کند تا سوالات دروس تخصصی او را نیز بررسی کنند و بتواند در لیست افراد مجاز به مرحله مصاحبه قرار گیرد، پس هیچوقت به صورت اختیاری و سر خود شروع به حذف درسها نکنید چون ضربه بدی به شما می رساند.


هر رشته درسی با توجه به آزمونی که برگزار می کنند، دروس تخصصی ویژه خودشان را دارند، مثلا کسی که رشته روانشناسی خوانده، می تواند در استخدامی آموزش پروش به عنوان "آموزگار ابتدایی" و یا دبیری روانشاسی و یا معلم پرورشی در این آزمون استخدامی شرکت کند، و همچنین می توانید در استخدامی وزارت بهداشت هم به عنوان "کارشناس سلامت روان" شرکت کند، خوب ببینید الان یک شخص با یک مدرک دانشگاهی، چندین نوع عنوان شغلی را می تواند شرکت کند.

حالا بهترین منبع برای دروس تخصصی چیست ؟ ببینید پاسخ به این بخش خیلی مهم و تخصصی است و برای هر رشته و هر نوع آزمون استخدامی واقعا متفاوت است، ولی خوب به صورت کلی برای دروس تخصصی خودتان می توانید از دروس دانشگاهی خود استفاده کنید، مثلا اگر حسابداری خوانده اید برای اصول حسابداری 1و2 می توانید از کتاب اصول حسابداری جمشید اسکندری که یک کتاب دانشگاهی است و در اکثر دانشگاه ها تدریس می شود استفاده کنید

یا شاید رشته روانشناسی باشید و برای آموزش پروش می خواهید درس روانشناسی تربیتی را مطالع کنید، می توانید از بهترین کتاب دانشگاهی آن یعنی کتاب روانشناسی تربیتی آقای علی اکبر سیف را مطالعه بفرمایید، ولی بازهم تاکید می کنم هر پیشنهادی به درد هر شخص و هر شرایطی نمی خورد، چون فرض کنید 2 هفته تا آزمون استخدامی فرصت دارید، تا حالا هم چیزی نخوانده اید، آیا کتاب آقای علی اکبر سیف مناسب است ؟ (قطعا خیر)

مشاوره و برنامه ریزی ویژه استخدامی با رضا حجازی
چه بخوانید ؟ چند صفحه بخوانید؟ چطور مرور کنید ؟ و از کجا شروع کنید با توجه به برنامه کاری تان (برنامه تحصیلی ویژه خودتان حتی اگر 2 هفته زمان دارید)
قدم چهارم در زمان کم

نحوه مطالعه برای آزمون های استخدامی

بهترین منابع مطالعاتی برای آزمون های استخدامی

اینجا قدم چهارم شماست : به شما می گوییم


در جلسات مشاوره بعضی از افراد به من می گویند : دوستم که پارسال قبول شد به این شکل درس می خوند، اول یک کتاب رو تموم می کرد و بعد تست می زد و دوباره می رفت سراغ کتاب بعدی، منم این کار رو میکنم ولی نمی دونم چرا من خسته می شم و درسها یادم میره.

دوست عزیزم خوب مشخصه، چون هر کسی یک مدل درس خوندن و یادگیری خودش را دارد، مدل شما چیه ؟ تا حالا پیگیر بودی ببینی کدوم مدل و روش درس خوندن برای شما خوبه ؟ شما الان فقط در حالت تقلید از دیگران قرار دارید که این می تونه به شما ضربه بزنه،

برای مطالعه در آزمون های استخدامی روش های زیادی وجود دارد ولی خوب هر روش برای یک شرایط و برای یک شخص می تواند منحصر به فرد باشد، ولی مدل شما با توجه به شرایط استخدامی شما به چه صورتی است ؟ برای مشخص نمودن این موضوع می توانید از مشاور استخدامی تان مشورت بگیرید،

در کل روش های مختفی برای مطالعه دروس استخدامی وجود دارد که در ادامه مهم ترین آنها را برای شما توضیح خواهم داد، این روش ها عبارتند از :
1-روش مطالعه Cornell
2- روش مطالعه Pomodoro
3- روش مطالعه Feynman
که هر کدام از این موارد می تواند در مقاطع زمانی برای شما مفید باشد، با من همراه باشید تا تک تک این روش های مطالعه را باهم بررسی کنیم.


مطالعه دروس استخدامی با روش Cornell

نحوه کار مدل Cornell : یکی از روش‌های موثر برای مطالعه، یادگیری و یادداشت‌برداری از مطالب است که برای مطالعه دروس استخدامی شما بسیار مفید است. در این روش، یادداشت‌برداری از مطالب، به دو بخش تقسیم می‌شود: بخش یادداشت‌برداری در سمت چپ و بخش خلاصه‌نویسی در سمت راست. در ادامه هر یک از این بخش‌ها توضیح داده شده است:

الف) یادداشت‌برداری در سمت چپ: در این بخش، شما باید مطالب را به صورت کامل و دقیقی که می‌خواهید یادداشت برداری کنید، بنویسید. برای این کار، شما می‌توانید از علامت‌ها و شکل‌های مختلفی مانند نقطه، خط تیره، خط دوتایی و ... استفاده کنید، همچنین، می‌توانید عناصری مانند عنوان، سرفصل‌ها، پاراگراف‌ها، نمودارها و ... را نیز در این بخش یادداشت برداری کنید.

ب) خلاصه‌نویسی در سمت راست : در اینجا شما باید اطلاعات مهم و کلیدی موجود در بخش یادداشت‌برداری را به صورت خلاصه‌ای و مختصر در این بخش بنویسید. هدف از این کار، تسهیل در مراجعه به اطلاعات مهم موجود در طول مطالعه و یادداشت‌برداری است.

ج)بخش پرسش‌ها: در انتهای برگه یادداشت، یک بخش برای پرسش‌ها تعبیه شده است که شما می‌توانید در آن، سوالاتی را که از مطالب برگرفته‌اید، بنویسید. این کار به شما در یادگیری و فهم بهتر مطالب کمک می‌کند و همچنین، به شما کمک می‌کند تا در آزمون‌های استخدامی و ارزیابی‌های دیگر، بهترین عملکرد را داشته باشید.


مطالعه دروس استخدامی با روش Pomodoro

نحوه کار مدل Pomodoro : در این روش اول، زمان را به دوره‌های 25 دقیقه تقسیم ‌کنید. در هر دوره، به مدت 25 دقیقه به درس خواندن می‌پردازید و سپس به مدت 5 دقیقه استراحت می‌کنید.

وقتی که چهار دوره از این زمان را سپری کردید، به مدت 25 دقیقه استراحت می‌کنید. این روش به کنترل زمان و افزایش تمرکز کمک می‌کند.


مطالعه دروس استخدامی با روش Feynman

نحوه کار مدل Feynman : یک روش موثر برای یادگیری و فهم بهتر مطالب درس های استخدامی است. این روش بر اساس نظریه یادگیری فردریش فاینمن، فیزیکدان مشهور، ساخته شده است، روش مطالعاتی Feynman برای دروس عمومی و تخصصی استخدامی شامل چهار مرحله است که در ادامه به تفصیل توضیح می دهم برایتان :

مرحله اول : توضیح مفهوم به زبان ساده: در این مرحله، شما باید مفهوم یک مطلب را به زبان ساده و قابل فهم برای خودتان توضیح دهید. به عبارت دیگر، باید سعی کنید مفهوم را به گونه‌ای توضیح دهید که به هیچ وجه نیازی به دانش پیشین نداشته باشید.

برای مثال، فرض کنید شما در حال مطالعه درس عمومی ریاضی برای آزمون استخدامی علوم پزشکی هستید و مفهوم ماتریس را باید یاد بگیرید، ابتدا باید مفهوم ماتریس را به زبان ساده و قابل فهم برای خودتان توضیح دهید. به عنوان مثال:
"ماتریس، یک جدول مرتب شده از اعداد است که در ستون‌ها و ردیف‌های مختلف قرار دارد. این جدول اعداد، به عنوان یک شیء دسته‌ای از اعداد در نظر گرفته می‌شود که می‌توان با آن‌ها عملیات‌هایی مانند جمع، تفریق، ضرب و تقسیم انجام داد."
توضیح مفهوم ماتریس به این شکل، به شما کمک می‌کند تا به گونه‌ای درک بهتری از این بخش درس داشته باشید و بتوانید آن را به دیگران نیز توضیح دهید. همچنین، در ادامه می‌توانید با استفاده از مثال‌ها و تمرینات، مفهوم ماتریس را بهتر درک کنید.

مرحله دوم: استفاده از مثال‌ها: در این مرحله، باید با استفاده از مثال‌ها، مفهوم را توضیح دهید. برای این کار، بهتر است از مثال‌های ساده و قابل فهم استفاده کنید تا بتوانید برای خودتان و دیگران مفهوم را بهتر و روان‌تر توضیح دهید.

مرحله سوم : تعریف مجدد مفهوم : در این مرحله شما باید مجدداً به تعریف مفهوم بپردازید. یعنی باید سعی کنید به صورت خلاصه و با استفاده از کلماتی که خودتان به آن‌ها اعتماد دارید یا همان کلمات کلیدی متن، مفهوم را تعریف کنید.

مرحله چهارم : ارزیابی و بررسی : در این مرحله، باید مفهومی را که خوانده اید را بررسی کنید، برای این کار، می‌توانید از سوالات و چالش‌هایی که به ذهنتان می‌رسند، استفاده کنید تا بازهم به مفهوم و نکات کلیدی آن بپردازید و اینکه آیا به درستی فهمیده‌اید یا خیر، را بررسی کنید.

با استفاده از روش مطالعاتی Feynman برای دروس عمومی و درسو تخصصی آزمونهای استخدامی، شما می‌توانید به بهترین شکل ممکن از زمان خود برای یادگیری و فهم بهتر مطالب استفاده کنید. همچنین، با استفاده از این روش، می‌توانید به بهترین شکل ممکن از مطالب یادگرفته شده استفاده کنید و همچنین، در آزمون‌ بهترین عملکرد را داشته باشید.

مشاوره و برنامه ریزی ویژه استخدامی با رضا حجازی
چه بخوانید ؟ چند صفحه بخوانید؟ چطور مرور کنید ؟ و از کجا شروع کنید با توجه به برنامه کاری تان (برنامه تحصیلی ویژه خودتان حتی اگر 2 هفته زمان دارید)

نحوه مطالعه برای استخدامی در زمان کم

روش اول : محدود کردن موضوع : درست مانند اینکه بخواهید از یک غذای خوشمزه با زمان کمی که دارید بهره ببرید، می توانید از این روش برای درس خواندن نیز استفاده کنید، به این معنی که فقط به موضوعاتی بپردازید که برای درک مطلب اصلی درس ضروری هستند و بهتر است از موضوعات جانبی کمتر صحبت کنید.

روش دوم : برنامه ریزی داشته باشید : قبل از شروع به مطالعه، بهتر است برنامه ریزی دقیقی داشته باشید. برنامه ریزی شامل تعیین زمان مطالعه برای هر روز، و برای هر دروس باشد.

روش سوم : گوش دادن به مطالب صوتی : اگر زمان کافی برای مطالعه وجود ندارد، می‌توانید به جای خواندن، به مطالب صوتی گوش کنید. در این روش، می‌توانید در هنگام رانندگی، تمرین ورزشی و یا انجام کارهای روزمره، به مطالب گوش کنید و زمان خود را به بهترین شکل ممکن بهره ببرید. دقیقا مانند کانال آموزش تلگرامی کامپیوتر ما.

قدم پنجم بهترین زمان و

روش تست زنی در آزمون های استخدامی

روش های تست زنی برای آزمون های استخدامی

اینجا قدم پنجم شماست : به شما می گوییم


تست زدن پس از مطالعه درس به عنوان یکی از بهترین روش‌های یادگیری و یادداشت کردن اطلاعات مطالب مطالعه شده است، با این کار، شما می‌توانید دانش خود را در مورد مطالبی که به تازگی مطالعه کرده‌اید، بررسی کنید و بهترین فرصت را برای تقویت خاطرات خود فراهم کنید.

خوب به طور کلی، وقتی که درسی را برای استخدامی مطالعه کردید، بهترین زمان برای تست زدن وقتی است که شما به حداکثر تمرکز و توجه ذهنی خود دست یافته‌ باشید. به عنوان مثال، فرض کنید الان یک بخش از درس عمومی استخدامی مانند معارف اسلامی را مطالعه کرده اید، حالا شما می‌توانید پس از چند دقیقه استراحت و بازنگری، تست زدن را شروع کنید. در این حالت، مغز شما هنوز در حال پردازش اطلاعات مطالب مطالعه شده است و بهترین حالت را برای تست زدن را دارید.

همچنین، می‌توانید تست را در طول روز در بازه‌های زمانی مختلف انجام دهید. به عنوان مثال، ممکن است شما در بعضی اوقات روز بهترین تمرکز خود را داشته باشید و در آن زمان، تست زدن برای شما مفید باشد. همچنین، ممکن است در بعضی اوقات روز احساس خستگی و فرسودگی کنید و تست زدن برای شما مناسب نباشد.

بنابراین، بهترین زمان برای تست زدن پس از مطالعه دروس استخدامی، بستگی به شرایط شما دارد. در هر صورت، بهتر است پس از مطالعه درس، چند دقیقه استراحت کنید و بازنگری کنید و بعد از آن، تست را شروع کنید.

باز هم به شما تاکید می کنم که شما باید به دنبال این موضوع باشید که با توجه به شرایط الان شما تا روز استخدامی، چه روش مطالعاتی و تست زنی را برای خودتان انتخاب کنید تا بتوانید موفق شوید، خودتان را با دیگران و نوشته سایر گروه ها و کانال ها مقایسه نکنید، و یا اینکه یک برنامه درسی که دوستتان دنبال کرده شما هم همان را دنبال کنید، این بزرگترین ضربه برای شماست

مشاوره و برنامه ریزی ویژه استخدامی با رضا حجازی
چه بخوانید ؟ چند صفحه بخوانید؟ چطور مرور کنید ؟ و از کجا شروع کنید با توجه به برنامه کاری تان (برنامه تحصیلی ویژه خودتان حتی اگر 2 هفته زمان دارید)
قدم ششم رفع تنبلی و

رفع خواب آلودگی در حین مطالعه برای استخدامی

راه های رفع خستگی در هنگام مطالعه برای امتحانات استخدامی

اینجا قدم ششم شماست : به شما می گوییم

تکنیک های رفع خواب و خستگی در هنگام مطالعه برای استخدامی


خیلی از دوستان در جلسات مشاوره به این نکته اشاره می کنند و می گویند که آقای حجازی موقع مطالعه درس ها خیلی خوابم می‌گیره! و یا خیلی زود خسته میشم! و مواردی از این قبیل

باید خدمتان عرض کنم که این اتفاق ممکن است برای خیلی از ما هنگام مطالعه دروس عمومی یا تخصصی استخدامی رخ دهد، این مسئله می تواند به دلیل خستگی، استرس، عدم تمرکز و یا نبود فضای مناسب برای مطالعه باشد،

مثلا یک خانم خانه دار را در نظر بگیرید با دو تا بچه، قطعا نمی تواند با تمرکز درس ها را بخواند و وقتی هم شروع به مطالعه می کند دچار خواب آلودگی می شود، پایین تر راه کارهایی را برای شما ارائه خواهم داد تا بتوانید این مشکل تان را رفع کنید :

1- داشتن یک برنامه مطالعه منظم: برنامه‌ریزی و حفظ یک برنامه مطالعه منظم، به شما کمک می‌کند تا بهترین زمان برای مطالعه را انتخاب کنید، از خستگی و فرسودگی جلوگیری کنید و به خوبی برای آزمون‌ها استخدامی خودتان را آماده کنید.

2- ایجاد محیط مناسب برای مطالعه: محیط مناسب برای مطالعه، مانند اتاقی با نور مناسب، صدای کم و فاصله مناسب از تلویزیون و سایرین، به شما کمک می‌کند تا بهترین شرایط برای مطالعه دروس استخدامی داشته باشید.

3- ورزش و استراحت: ورزش و استراحت نیز به شما کمک می‌کند تا برای مطالعه آماده شوید. ورزش همچنین باعث افزایش فشار خون و توانایی تمرکز شما می‌شود. همچنین، استراحت کافی به شما کمک می‌کند تا خستگی و فرسودگی را کاهش دهید و بهترین شرایط برای مطالعه را داشته باشید.

4- استفاده از تکنیک‌های یادگیری: استفاده از تکنیک‌های یادگیری، مانند خواندن با صدای بلند، تفسیر مطالب خوانده شده و یادداشت کردن، به شما کمک می‌کند تا بیشتر توجه کنید و خستگی را کاهش دهید.

5- تغذیه مناسب: تغذیه مناسب نیز به شما کمک می‌کند تا خستگی و فرسودگی را کاهش دهید و بهترین شرایط برای مطالعه داشته باشید. مصرف موادی مانند قهوه و انواع نوشیدنی‌های قندی همچنین می‌تواند به شما کمک کند تا تمرکز و توجه خود را افزایش دهید.

در نتیجه : اگر به هر دلیلی هنگام مطالعه خوابیدن جلوی شما را گرفت، بهتر است که استراحت کوتاهی داشته باشید، ممکن است با سریع برخاستن و گرفتن نفس عمیق نیز تمرکز خود را برگردانید. همچنین، می‌توانید از تکنیک‌هایی مانند تفسیر مطالب خوانده شده، تمرین حرکات کوچک و جلوگیری از نشستن در یک موقعیت ثابت و بی‌حرکت برای افزایش توجه خود استفاده کنید. در نهایت، بهترین راه برای جلوگیری از خوابیدن در حین مطالعه، داشتن برنامه مطالعه درسی منظم، استراحت کافی و تغذیه مناسب است.

مشاوره و برنامه ریزی ویژه استخدامی با رضا حجازی
چه بخوانید ؟ چند صفحه بخوانید؟ چطور مرور کنید ؟ و از کجا شروع کنید با توجه به برنامه کاری تان (برنامه تحصیلی ویژه خودتان حتی اگر 2 هفته زمان دارید)
قدم آخر کدوم راه بهتر است

انتخاب شغل آزاد یا قبولی در آزمون های استخدامی

برای آزمون های استخدامی مطالعه کنم یا کارآفرین شوم؟

اینجا قدم آخر شماست : به شما می گوییم


بعضی مواقع وقتی کسی برای استخدامی می خواد درس بخواند، این فکر در ذهنش نقش پیدا می کند و ممکن است به خودتان بگویید "بابا استخدامی سخته و پارتی بازی و من کی می تونم قبول شم" ، پس وارد بازارکار و بازار آزاد می شود، حالا یا خودش کسب و کاری را راه اندازی می کند و یا اینکه در شرکتی از آشنایان و اطرافیان مشغول به کار می شوید.

بعد از مدتی که می گذرد، همین فرد می بیند که در شغل جدیدش چندین سال گذشته و درهمان جایگاه و حقوق مانده ، امنیت شغلی ندارد، یعنی هروقت رئیسش بخواهد می توانید او را اخراج کند و بعد روز از نو روزی از نو دنبال کار بگرد. حالا توی این شرایط تکلیف شما چیه ؟ با من همراه باشید.


اول به این سوال جواب بده : آیا شما شخصی هستید پولدار یا بابای پولداری دارید ؟؟؟ کامل مشخص و واضح پاسخ دهید بله یا خیر ؟

اگر پولدارید و یا پدر پولداری دارید، می توانید واقعا وارد یک شغل آزاد شوید نه اینکه از همین اول کسب و کار خودتان را راه اندازی کنید، بلکه اول باید در زمینه مورد نظر خودتان متخصص شوید، ببینید سعی نکنید کسب و کاری که راه اندازی می کنید جزء مشاغل عمومی باشد، چون هر کسی راحت می تواند با شما رقابت کند

بلکه سعی کنید شغل تخصصی برای خود داشته باشید، اینطوری تعداد رقبای کمتری خواهید داشت، مثلا الان از بین 100 نفر که واجد شرایط پولداری هستند، چند نفر از این صد نفر، می توانید سوپر مارکت راه اندازی کند ؟؟؟ (من میگم احتمال اینکه همه 100 نفر بتوانند زیاد است) چون راه اندازی سوپری تخصص خاصی ندارد که کسی از عهده آن بر نیاید

حالا از این صد نفر چند نفر می توانند بهترین نقشه معماری یک ساختمان را برای شما طراحی کنند؟ یعنی یک کار تخصصی که باید درس آن را خوانده باشند؟ (من میگم شاید 5 نفر)، پس ببینید اگر قرار است وارد بازارکار آزاد هم شوید، حتما یک شغل تخصصی برای خودتان انتخاب کنید


حالا اگر پول نداریم چی ؟ اگر پول و سرمایه لازم را ندارید و پدرتان هم پولدار نیست و تخصص خاصی هم ندارید به نظر بنده بهترین سرمایه گذاری برای آینده شما شرکت در آزمون های استخدامی و قبولی در این آزمون ها است ، تا سن استخدامی شما قبول می کند حتما به فکر آزمون استخدامی باشید، دنبال شغل های کاذب آزاد واقعا نروید، سن استخدام تان تمام شد می توانید هر نوع شغل آزادی را تجربه کنید، حالا تا چند سالگی می توانم استخدامی شرکت کنم ؟ با من همراه باشید


تا چند سالگی می توانم استخدامی شرکت کنم ؟ از سال 1402 تقریبا تمام استخدامی هایی که برگزار شد، مانند استخدامی وزارت آموزش پرورش و استخدامی بانک ملی و استخدامی وزارت نفت و دستگاه های اجرایی ، همگی با مدرک لیسانس و فوق لیسانس می توانستند تا سن 40 سالگی در این آزمون شرکت کنند، پس خانم خانه دار و یا آقا پسری که تازه سربازی تمام شده، از همین الان به فکر آزمون های استخدامی باشید، بقیه توانستند، حتما شما هم می توانید موفق شوید.

به صورت عمومی سن استخدامی تا سال 1401 برای ارگانها و سازمانهای دولتی به صورت زیر بود :

  • سن استخدامی برای مقاطع دیپلم (حداقل سن : 18 و حداکثر سن 25 سال تمام)
  • سن استخدامی برای مقاطع تحصیلی فوق دیپلم (حداقل سن 24 و حداکثر سن 30 سال)
  • سن استخدامی برای مقطع لیسانس یا کارشناسی (حداقل 25 و حداکثر 35 سال تمام)
  • سن استخدامی برای مقطع ارشد و دکتری (حداقل 26 و حداکثر 40 سال)

همانطور که بالا تر هم عرض کردم، از سال 1402 به بعد سن استخدامی برای مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد به 40 سال تغییر پیدا کرد. البته استثنا هم هست مثلا شاید بانک مهر شرط استخدامی را برای افراد کارشناسی ارشد 33 سال تعریف کند، معمولا بانکها (به جز بانک های دولتی)، شرایط سن کمتری را لحاظ می کنند برای استخدامی، مثلا : شرط سن برای مقطع کارشناسی برای شغل بانکدار حداکثر سن 30 سال و ارشد 33 سال را اعلام می کنند. (این قانون شاید تغییر کنید، شاید بانکی 1402 سن استخدام را 33 سال تعیین کند ولی برای سال 1403 همین بانک این سن را کمتر یا بیشتر کند، بیشتر برای بانکها این موضوع وجود دارد.)

پس با توجه به تغییرات صورت گرفته سال 1402، الان که این مقاله را می خوانید در اکثر آزمون های استخدامی، (مثل آموزش و پرورش، دستگاه های اجرایی، بانکهای دولتی) سن شرکت در آزمون استخدامی برای مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد 40 سال است و برای دکتری 45 سال.

البته بعضی تبصره ها هستند که برای شما امتیاز حساب می شوند، مثلا متاهل بودن و یا فرزند داشتن می توانید به سن استخدام شما بی افزاید، فرض کنید شما 40 سال تمام دارید و برای آزمون استخدامی دیگه هیچ فرصتی ندارید، ولی اگر متاهل باشید، یک سال به سن استخدامی شما اضافه می شود و می توانید تا 41 سالگی در آزمون استخدامی شرکت کنید، بری کسب اطلاعات بیشتر به لینک زیر مراجعه بفرمایید.

تاثیر متاهل بودن و فرزند داشتن بر آزمون استخدامی

مشاوره و برنامه ریزی ویژه استخدامی با رضا حجازی
چه بخوانید ؟ چند صفحه بخوانید؟ چطور مرور کنید ؟ و از کجا شروع کنید با توجه به برنامه کاری تان (برنامه تحصیلی ویژه خودتان حتی اگر 2 هفته زمان دارید)
خبرهای استخدامی
اطلاع از جدیدترین خبرهای آزمون های استخدامی ادارات دولتی و بانکها و موسسات دولتی

نمایش خبرها